For flere klippfisk oppskrifter:
Gå inn på https://3 iuka.no/oppskrifter/ for flere oppskrifter (velg fiskesort «klippfisk» oppe til høyre og trykk «søk»).

Send oss gjerne en mail

Dette er lurt å vite før du setter i gang

Rensing og utvanning
Del fisken i mindre stykker. Skinnet kan fjernes før utvanning, det kan lett rives av. Stykkene legges i et kar med rikelig kaldt vann i 12-48 timer. (Lengere utvanning jo tykkere skivene er.) Smak gjerne på fisken underveis for å kjenne hvor salt den er.

Innkjøpsberegning
1 kg klippfisk tilsvarer ca 1,5 kg ferdig utvannet klippfisk, etter rensing har du igjen 1kg renset gryteferdig klippfisk. Beregn ca 150-200 g tørr klippfisk pr. person når du skal kjøpe inn.

Tips til drikke
Rødvin passer godt til varme og krydrete retter, velg gjerne en vin fra det distriktet retten kommer fra. Til salater og kalde
retter velges ofte hvitvin eller rosévin. Kjellerkaldt øl, lettøl eller mineralvann er gode alternativ som kan anbefales!

For flere klippfisk oppskrifter
Gå inn på https://3 iuka.no/oppskrifter/ for flere oppskrifter (velg fiskesort «klippfisk» oppe til høyre og trykk «søk»).